Fata de altii, eu am ajuns in Dubai pentru a munci, deci distractia vine pe locul doi. Dupa ce am prins ceva experienta despre viata din Emiratele Arabe Unite, va zic sincer ca daca ar fi posibil, as dori sa ma mut in Abu Dhabi, unde este mult mai multa verdeata, deci ceva mai apropiat de ceea ce iubim noi romanii, natura.

In Dubai temeperatura minima este undeva pe la 14 sau 15 grade, asta este momentul cand aici este cel mai frig. In rest, daca ar fi sa vii in vacanta, recomand luna septembrie sau octombrie, cand la 27 de grade poti face si plaja, dar poti sa stai in aer liber fara probleme.

Ciudat este ca taximetristii din Dubai nu sunt chiar ceea ce numim noi “o mostra de amabilitate” deci pentru mine care nu locuisec in zonele cu miliardari, singurul mijloc de transport onorabil a ramas metroul. Cam departe de casa, si mai intereant este ca nu prea e ok sa mesteci nici macar guma atunci cand circuli cu metroul prin Dubai. Mai ramane evident bicicleta, mijloc de locomotie rapid si sanatos.

Daca vrei sa te racoresti, intri intr-o statie de autobuz, pentru ca spre surprinderea vizitatorilor, sunt prevazute cu aer conditionat. Cine ar putea stepta autobuzul la peste 40 de grade, ca sa nu zic ca sunt zile cand afara sunt 50 de grade, evident la umbra!

Acum sa va zic si ce nu imi place aici: probabil ca cei peste 50% dintre locuitorii din Dubai, care sunt indieni sau alti locuitori din tarile slab dezvoltate. Astia stau cate 10 intr-o camera si muncesc pentru 200 sau 300 de dolari pe luna, fiind principalii rivali pentru cei aproape 80% din locuitorii din Dubai, emigrantii. Da, ai auzit bine, aici cei mai multi sunt emigranti, la fel ca si mine. Dar mai rai ca indienii sunt chinezii, pentru ca astia nu prea stiu engleza, iar cum eu nu vorbesc nici araba si nici chineza, cu asti anu prea am ce vorbi. Hai ca trebuie sa o zbughesc la munca, mai vorbim!

Dubai-Emiratele-Arabe-Unite