Moldovenii din Dunbai si Abu Dhabi ar fi mers si ei la vot si ar fi ales calea Europeana, mai ales ca in Emiratele Arabe unite sunt cateva sute de moldoveni ce muncesc aici legal, doar ca nu au prea avut unde sa voteze. La fel ca si fratii lor de peste Prut, moldovenii nu au sanse reale de a vota daca sunt plecati din tara, acesta este tristul adevar. In Romania sunt deschise doar 11 sectii de votare, in timp ce pentru romanii din Moldova s-au deschis 21 de sectii de votare.

Asa cum probabil stiu multi moldoveni aflati in Dubai Emiratele Arabe Unite sunt o federatie compusa din sapte emirate,  Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah. Cei mai multi moldoveni lucreaza in Dubai si Abu Dhabi, dar gasim destui si in restul de cinci emirate. Cum de nu avem macar o sectie de vot nu stiu, dar se pare ca oricum astazi moldovenii vor alege calea europeana.

Eu sunt in Dubai de trei ani, sper ca prietenii mei din tara sa voteze asa cum as vota si eu, cu fortele pro-europene, pentru ca eu sa ma pot intoarce linistit acasa. Azi ma intalnesc cu cativa prieteni din Dubai si Abu Dhabi si vom urmari cu sufletul la gura rezultatele alegerilor parlamentare de acasa, in speranta ca Republica Moldova va alege ce trebuie, ceea ce ne-am dorit cu totii in 1989 sau in 1992. Poate stie cineva si cum putem vedea pe internet in Dubai posturile TV de acasa, Moldova 1 sau chiar Publika sau Jurnal TV.

Ambasada Moldovei in Dubai

Ambasada Moldovei in Dubai