Am promis ca vom posta pe site experienta unor romani deosebiti ajunsi la mii de kilometri distanta, in Dubai. Este si cazul lui Hobincu Axinte Ioan, care ne va spune in cele ce urmeaza cum a ajuns sa fie unul din cei cinci mii de romani stabiliti in Dubai. Veti descoperi cum a ajuns Ioan aici, cum s-a acomodat si cum vede el viata in dubai dupa un an si jumatate, intr-o tara unde multe obiceiuri si traditii nu sunt chiar asemanatoare cu cele din Romania.

Povesti de viata in Dubai – un an si jumatate in Emiratele Arabe Unite

Am ajuns in Dubai acum un an si ceva, am carat dupa mine o geanta cu cateva bulendre, multe visuri si speranta ca va fi o experienta de bun augur. Sunt artist plastic, iar aici in Dubai lucrez într-un domeniu strans legat de zona artistica. Am aplicat la o firma al cărui domeniu de activitate este theming parcuri de distractii.

Am facut parte din echipa care a pus pe picioare renumitul Dubai Park and Resort, mai exact am lucrat in Motiongate (care este poarta principala). Am avut prilejul sa am ca si colegi artisti din SUA cu o vasta experienta in zona asta , oameni ce au avut pozitii importante in trecut, Art Director la Hollywood , colegi din Africa de Sud, United Kingdom, Spania. Ce sa spun, concurenta serioasa, o adevarata provocare.

Dar ce e foarte interesant in toata povestea asta este parcursul meu in firma.

Am intrat in firma pe o pozitie de pierzator in viziunea multora dintre colegi si chiar a conducerii. Insa dupa cum bine stim, romanul e foarte capabil si un foarte bun strateg. E adevarat ca am acceptat pozitia de pierzator, atitudine timida , curioasa si dornic sa incerce sa isi ocupe locul intre colegi. Am preferat sa accept pozitia asta doar dintr un singur motiv, sa-i fac pe cei buni dintre colegi sa-mi dezvaluie cateva din secretele meseriei relaxati ca … dincolo de secrete mai trebuie sa fii si un artist bun ca sa le pui in practica si sa dea rezultate. Ce nu au stiut ei despre mine ? Ca sunt un artist al dracu de bun si ca in spate mai aveam si experiență.

In mai putin de 6 luni, din pozitia de pierzator am ajuns sa fiu cotat ca fiind cel mai bun artist al firmei iar in site Motiongate am ajuns sa fiu varful de lance. Iata rezultatul mai multor email-uri trimise si asumarii unei responsabilitati legate de viitorul personal.

Hotel Transilvania din Dubai Park

Hotel Transilvania in Motiongate Dubai Park and Resort