Dubaiul a devenit un punct de atractie pentru moldoveni, atat pentru a gasi un loc de munca dar si pentru a se distra sau a face shopping. Faptul ca deja sunt firme de recrutare a fortei de munca in Moldova care nu percep taxe pentru a trimite personal in Dubai, faptul ca acum sunt curse regulate directe intre Chisinau si Dubai au facut ca moldovenii sa prefere Emiratele Arabe in detrimentul Rusiei sau chiar al Uniunii Europene.

Moldovenii din Dubai

Din datele noastre, cel putin 5.000 de moldoveni lucreaza in acest moment legal in Dubai, in diferite ramuri, de la comert si medicina si pana in aviatie. Ceea ce este imbucurator este faptul ca deja moldovenii au inceput sa inteleaga ca se poate trece de la munca necalificata la una calificata si bine platita. In Emiratele Arabe Unite poti lucra doar legal, deci cuvantul “ilegal” nu exista. Indiferent ca esti barman sau vanzator intr-un magazin – de obicei este vorba de magazinele din Mall-uri, ale firmelor consacrate, vei primi un salariu frumusel, iar in functie de compania pentru care lucrezi poti primi si cazare si pachetele de asigurari medicale.

Cel mai frecvent moldovenii din Dubai prefera sa locuiasca impreuna cu alti colegi, cate 3 sau 4 intr-un apartament, ceea ce face ca venitul ramas dupa ce sunt achitate cheltuielile de intretinere sa fie mai consistente. Esti moldovean? Stai in Dubai? Atunci te asteptam alaturi de noi!

dubai-moldoveni