Cum ai pasit pe teritoriul aeroportului din Dubai esti intampinat de Marhaba – un serviciu de primire pentru emigrantii din acest emirat. Evident ca aici 80% dintre angajati sunt emigranti, o parte din tarile mai dezvoltate si o alta parte din tarile sarace, care muncesc pentru sume ce pe unii ii mira doar cand le pronunti, 300 de dolari de exemplu – pe luna nu pe zi!

Evident ca cel mai placut este sa lucrezi la o companie mare, pe un post de specialist sau personal calificat. Asta iti ofera cateva avantaje, pe langa faptul ca esti cazati gratis, imediat ce ajungi in Dubai primesti bani de buzunar. Este o chestie care pe mine m-a mirat, dar a fost o reala incantare, desi imi luasem ceva bani de cheltuiala, undeva la 2000 de dolari – auzisem eu ca e mai bine cu USD decat cu Euro.

Cu cei 2500 de dirhami primiti mi-am facut de cap cam o saptamana, macar sa stiu ca mi-am facut placerile, apoi stiam ca voi munci pe rupte, altfel nu prea reusesti sa te mentii aici la locul de munca.

Am fost la fel de incantat ca mi-au oferit si o excursie prin Dubai, ca sa cunosc orasul, tur din care nu m-am ales cu nimic, eu fiind de fapt cu gandul la prima zi de munca. Daca ai sansa sa nu fi lucrat ca stewardesa inainte, faci colegiul de aviatie din Dubai, cum eu veneam de la Paris, am avut ghinionul ca dupa o saptamana de informare despre regulile interne si doua teste sa plec in prima cursa, la Brisbane – Australia!

Emirates-crew