Am decis sa ma reintorc in Dubai pentru 10 zile, asta dupa ce am fost plecat in Republica Moldova un an de zile. Asadar pe 5 martie o sa plec din Chisinau la Dubai cu o invitatie de la fosta firma la care am lucrat in Emiratele Arabe Unite. Nu prea imi convine treaba asta pentru ca o sa fiu nevoit sa fac un ocol prin Moscova, unde este posibil sa stau cinci ore pana voi lua un avion de la Emirates. O sa am bilet la business pentru ca evident nu platesc eu, asa ca nu stiu cat costa de fapt biletul. Cum firma are contract cu cei de la Emirates, am inteles ca pe ei ii costa ceva mai putin decat in mod normal.

Ma reintorc in Dubai pentru 10 zile

Desi merg cum s-ar zice intr-un fel de interes de serviciu, la o conferinta a fostei mele firme, o sa trebuiasca sa inchiriez un apartamnet pe perioada cat o sa stau acolo, asta pentru ca nu am de gand sa stau la gramada cu alti invitati. O oportunitate de a mai actualiza site-ul romanilor din Dubai, pe care as dori sa-l dau cuiva sa se ocupe de el, pentru ca eu de doi ani nu mai stau in Emiratele Arabe Unite, deci nu as putea sa ofer informatii actualizate.

 O chestie pe care trebuie sa o stiti despre inchirierile din Dubai, aici nu citesti pe OLX si inchiriezi la mica intelegere. Nu mai zic de platit la negru. NU, aici in 90% din cazuri se merge la o agentie imobiliara. Atentie insa! Sunt destul de multe si nu este cazul sa te arunci din prima fara sa cercetezi piata. Mai mult, poti inchiria mult mai ieftin daca nu te muti in centrul Dubaiului, eu de exemplu am stat in Deira, la jumatate de pret fata de Dubai. Mai mult, am stat pe malul marii, o priveliste incantatoare, cu piscina la ultimul etaj, jacuzzi, sala de antrenamente, etc. Asadar mai intai te informezi si apoi inchiriezi! Mai ales ca in Emiratele Arabe Unite chiria nu este de loc mica!

Atentie! In Dubai poti inchiria un studio cu 600 de euro pe luna, sau un pat impreuna cu unul, doi sau trei persoane cu 250 de euro pe luna! Aceasta din urma solutie este folosita de obicei de cei care au salarii in jur de 1200 de dolari pe luna, pentru ca evident altfel nu si-ar permite sa traiasca in Dubai!

Apartamente in Dubai

Apartamente în Dubai – împreună cu alți trei colegi de camera!