Daca aveti rude in Dubai si vreti sa mergeti in vizita, sau pur si simplu aveti ceva cunoscuti si vreti sa mergeti ca “tot omul” la shopping in Dubai, iata cam ce ar trebui sa stiti despre vize si sponsori in Dubai sau in Emiratele Arabe Unite. Indiferent la cine vii in Emirate, trebuie s ai un sponsor, fie ca este o ruda, un prieten sau o agentie de turism.Viza se da pe 30/60 de zile si poate fi prelungita pana la maxim 90 de zile. Tu care mergi la Dubai nu ai nimic de facut, sponsorul face totul.

Documente necesare pentru a vizita Dubaiul

O copie dupa pasaport
· O fotografie tip pasaport (Dimensiuni: 4,3 cm x 5,5 cm; File Size: 40 KB; Tip jpeg; claritate maxima, color)
· O copie dupa rezervarea biletului de avion
· Asigurare medicala
· Daca sponsorul tau este o ruda cu rezidenta in Emirate, va trebui sa atasezi la dosar o dovada a gradului de rudenie (certificat de nastere/ casatorie s.a.m.d.)
· Se percepe o taxa de minim 610 DHS si maxim 1120 DHS (in functie de durata sederii si de modalitatea de aplicare)
· Depozitul de 1000 DHS este returnabil dupa ce vizitatorul paraseste tara

Iata deci ca acum vei primi pe email o copie a vizei, viza reala te va astepta in aeroport la sosire, vei fi inregistrat biometric cu ajutorul Eye Scann.

Permisul de conducere in Dubai

Din fericire pentru noi romanii, permisul romanesc este acceptat in Dubai si evident in Emiratele Arabe Unite, trebuie doar preschimbat. Asta evident daca ai de gand sa stai mai mult de 90 de zile in Emirate. Iata de ce acte ai nevoie pentru a preschimba permisul romanesc pe unul din Emirate:

– pasaport original si copie inclusiv pagina cu viza de Emirate
– copie a contractului de inchiriere a locuintei
– carnetul de conducere romanesc original plus o copie
– o fotografie tip pasaport
-un “eye test certificate” (poate fi obtinut de la orice spital, clinica, optician contra unui cost minim (10-20Dirhami) sau chiar gratuit; aici iti sunt necesare si 2 fotografii tip pasaport)
– o scrisoare din partea angajatorului/sponsorului (no objection letter)
– 360 Dirhami
Noul permis de conducere va fi emis pe loc si este valabil zece ani.

Dubai Shopping