Stiu ca est eputin cam devreme sa discut despre experienta mea in Dubai, insa acum ca am avut timp sa ma plimb prin cel mai frumos oras din Emirate, zic eu sa incerc sa va spun si voua cate ceva despre ce am descoperit aici. In primul rand am descoperit ca si noi romanii avem biserica noastra ortoxa in Dubai. Iar in Emiratele Arabe Unite mai sunt inca cateva biserici ortodoxe, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Biserici ortodoxe in Dubai

Daca locuiesti in Dubai poti merge la una din cele doua biserici ortodoxe de aici, la Catedrala Ortodoxa Siriana Mor Ignatius Jacobite sau la Jebel Ali Church. Evident ca v-ati dat seama din denumirea lor ca nu sunt biserici romanesti, insa sunt crestine, ortodoxe si mai mult decat atat, sunt locul unde romanii din Dubai merg in fiecare duminica.

Recunosc ca nu am intalnit multi roamni la biserica, probabil si din cauza ca la ei weekendul e altfel decat in Romania, aici vinera si sambata sunt considerate weekend. Noi europenii avem cateva avantaje, putand cere din cand in cand liber si duminica, astfel weekendul nostru tine trei zile.

Am reusit sa vizitez si Gold Souk sau Piata de aur cum se zice pe romaneste, fiind uimita ca si aici tinuta este obligatorie. Aici vii in cazul in care cauti bijuterii, iar avantajul fata de un magazin european este ca poti sa fii sigur 100% ca totul este de buna calitate.

De unde cumparam legume si fructe? Evident ca de la piata, care este structurata ca la carte, piata de legume fiind imediat langa piata de peste. Aici am cumparat legume proaspete cu gust “ca acasa”, ceea ce m-a bucurat nespus. O sa va mai spun cate ceva despre acest subiect in curand.

Prima zi in Dubai-UAE