Iata ca de curand pe portalul Unimedia a aparut un articol despre moldovenii din Dubai – mai exact despre munca de insotitor de bord la Emirates, cea mai mare companie de profil din Emiratele Arabe Unite [ EUA ]. Nu poate decat sa ne bucure faptul ca presa din Moldova ne mai da si motive de bucurie, popularizand si oameni de succes ce au plecat din tara si acum o reprezinta in lume, aratand fata adevarata a romanilor si moldovenilor.

Dupa patru ani insotitor de bord la Emirates in Dubai

Ce inseamna aproape patru ani de zbor la Emirates in Dubai? Peste un milion de kilometri zburati si peste  30 de tari vizitate. O fi grea munca de insotitor de bord? Fara doar si poate ca este grea, caci responsabilitatile in aer sunt mult mai mari decat la sol, iar pentru a face fata ai parte de un antrenament serios in primele luni, inainte de a zbura efectiv. Indifrent insa de antrenamentul din scoala, primele zboruri sunt o grea incercare pentru fiecare boboc. Tanarul nostru spunea in interviu ca i-au trebuit aproximativ doua luni pentru a se acomoda si a intra in ritm. Acum evident ca totul pare mai usor, insa asta nu inseamna ca este mai uosr.

Ce-si doreste actualul insotito de bord? Sa urce in ierahie si sa ajunga la clasa I, locul unde standardele sunt mult mai ridicate, dar si satisfactiile pe plan profesional. E greu sa ajungi sa lucrezi pentru cea mai mare firma de transport aerian din Emirate? Si da si nu. Depinde de abilitatile tale de comunicare, de gradul de cunoastere a limbii engleze si de modul in care stii sa faci fata sarcinilor si termenelor limita. Totul incepe insa cu depunerea unui CV, abia dupa ce ai trecut de primul interviu poti incepe sa visezi sa ajungi printre nori.

Un moldovean in Dubai

Un moldovean in Dubai – însoțitor de bord la Emirates