Cred ca asa estre corect, sa vedem si partea nevazuta a orasului mult laudat, a emiratului unde vizeaza sa ajunga toti cei ce isi doresc o viata mai buna. Multi lauda constructiile scoase parca din povesti, uitand ca sunt construite prin munca a zeci de mii de emigranti prost platiti. De fapt totul este in Dubai construit doar de emigranti, bastinasii o duc inca atat de bine, incat cred ca sunt deja in paradis. Dar cei ce au privit dincolo de luxul si pulenta afisata pentru turistii plini de bani au descoperit ca in Dubai totul este fals. Nu exista nimic natural aici, de la apa de baut si pana la copacii din parcuri.

Dubai-ul vazut prin ochii celor ce-l cunosc mai bine

Va spuneam de apa din Dubai, putini stiu ca este cea mai scumpa din lume, ca Dubaiul are apa doar pentru doua saptamanai, asta e tot! Apa potabila este extrasa din mare, prin desalinizare si polueaza mai mult decat orice, evident in desert nu are cine se plange. Dar daca va zic ca datoria celui mai bogat emirat este de 107% din PIB ce spuneti? Ce inseamna asta? Ca in ziua in care petrolul nu va mai fi aurul negru, in Dubai va urma dezastrul. Cat mai este pana atunci? Probabil mai sunt cel putin 25 de ani, dar cu siguranta mai putin de 50.

La final o intrebare: stiati ca si in Dubai sunt saraci? DA, oameni care nu au nde sa doarma si ce sa manance! Sunt, si nu sunt putini. Sa-ti mai spun ca aici nu primesti pensie, asigurare medicala in cazul in care nu muncesti? Sau ca aici puscaria datornicilor exista si este reala?

Plaja Dubai