Daca ai stat mai mult de un an in Dubai, cu siguranta ca ai descoperit o mare parte din comunitatea romaneasca din Dubai. Pentru cei mai multi scoul vietii din Emiratele Arabe Unite este cel legat de mancare, adio muraturi, fripturica de porc la discretie sau mamaliguta si sarmale. Vrei sau nu, aici te vei obisnui cu alte tipuri de mancare, vei intelege ca vinul si berea nu stau pe raftul oricarui super market, iar majoritatea prietenilor tai sunt foarte diferiti de ceea ce ai cunoscut in Romania.

Dar sa revenim la subiect, cum e romanul ajuns in Dubai. Ei bine, aici gasesti cateva categorii de romani, iar una dintre ele este reprezentata de cei care sunt mandri nevoie mare ca sunt si traiesc in orasul unde doar vedetele ajung. Indiferent de munca pe care o presteaza aici, se simt si se cred un fel de rasfatati ai sortii. Explica cu orice ocazie ca in Dubai sunt hoteluri de lux, ca aici gasesti lux la tot pasul, pe scurt se lauda cu Dubai – orasul minune, ca si cum ar fi al lor. Pe acestia nu o sa-i auzi niciodata spunand ca in Romania exisrtaceva bun, doar ca e greu, urat si saracie.

O alta categorie, diametral opusa este romanul nemultumit de toate. Care vede peste tot doar indienii si filipinezii ce muncesc aici pe cateva sute de dolari, desi cu siguranta el castiga mai bine. Pentru mine astia sunt mai rai ca primii, astia au mereu exact parerea opusa fata de a ta, vesnic nemultumiti, dar care nu pleaca din Dubai nici sa-i pici cu ceara.

Clasa de mijloc, sa-i zic asa, sunt cei care inteleg ca aici nu ai venit pe veci, ca va trebui oricum sa revii acasa – sau poate in Europa, dar oricum pensie nu o sa iei din Dubai. Sunt cei care sunt fericiti ca pot munci decent, pot acumula bani pentru ziua cand vor parasi Dubaiul.

Romani din Dubai