Evident ca cea mai inalta cladire din lume este in acest moment hotelul Burj Khalifa – are 163 de etaje, in timp ce Burj al-Arab are “doar” 56. Deci daca ar fi dupa numarl de etaje, la competitia Burj Khalifa vs Burj al-Arab ar castiga evident primul, care are de trei ori mai multe etaje si o inaltime de 828 de metri! Va dati seama cum ar arata o cladire de un kilometru inaltime? Daca discutam de lux, aici castiga de departe Burj al-Arab, cu silueta sa de corabie cu panze.

Cate etaje are Burj Khalifa? Dar Burj al-Arab?

Lupta dintre cele mai inalte claditi din lume a inceput cu multi ani in urma, de la primul zgari-nori si culminand azi cu Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din Dubai si din lume. Daca aveti impresia ca cel emai scumpe camere de hotel le gasiti in Dubai, va innselati, preturile au scazut la jumatate inca din primele luni, in schimb o camera la Hotel President Wilson din Geneva costa 65.000 de dolari pentru o singura noapte. Cele doua hoteluri din Dubai nici macar nu se afla in TOP 10 cel emai scumpe hoteluri, pe locul 10 fiind Royal Towers Bridge Suite, Atlantis din  Bahamas unde o noapte de cazare costa 25.000 de dolari.

O camera la Burj al-Arab costa azi doar 1250 de dolari, iaro camera la Burj Khalifa “abia” daca ajunge la 4.000 de doalri. Dar indiferent de pret, va garantez eu ca va veti simti extraordinar indiferent la ce hotel veti alege sa stati. Pe Trivago de exemplu am gasit oferte de cazare in Dubai incepand de la 23 de dolari, asa ceva nu gasesti nici in Romania la cabana!

Burj Khalifa vs Burj al-Arab

Cate etaje are Burj Khalifa? Dar Burj al-Arab?