Probabil ca niciodata nu mi-a fost mai dor de Europa sau de casa ca acum, cand pentru a bea o bere trebuie sa merg la restaurant. Daca tigarile in Dubai costa undeva in jur de 4 – 5 dirham, adica mai putin de un euro, cand vine vorba de o beere sau de o sticla de vin, lucrurile se schimba. Dar daca tot v-am spus de tigari, sa stiti ca in localuri nu se prea fumeaza, in spatiile inchise fiind interzis fumatul.

Mancarea este ieftina in Emiratele Arabe Unite, iar in Dubai poti cumpara spre exemplu cu 5 dirham pe kilogram rosii sau castraveti. Mai greu este sa mananci o fripturica de porc, care atunci cand o gasesti in oferta unui restaurant, costa de te ustura la buzunar.

Nici cu munca nu e tare greu, daca stii engleza la perfectie. Pe 17 octombrie m-a intrebat cineva daca nu stiu sa-i recomand pe cineva care stie limba rusa pentru un job in Jebel Ali. Mai inainte ma intrebase alt prieten arab daca nu stiu sa recomand o domnisoara pentru Ticketing Sales Agent (voiau neaparat domnisoara). Iata ca nu e chiar imposibil sa-ti gasesti de lucru in Dubai, daca eu, un simplu angajat intr-o multinationala am aflat intamplator de cateva locuri vacante in Dubai sau imprejurimi. O sa mai revin cu detalii, pana atunci fac o vizita la Abu Dhabi.

abu-dhabi

Wau ce aiurea e sa stai sa bei cafeaua in aer liber la 40 de grade, doar de dragul unui fum de tigara, abia astept sa imi spuna cneva cum rezolv problema asta mai comod! Caci fara fumul ala nu pot sa imi beau cafeaua.