Burj Al Arab, situat în Dubai, Emiratele Arabe Unite, este cunoscut drept “cel mai luxos hotel din lume“. Acest hotel iconic este recunoscut pentru designul său extravagant, serviciile de înaltă calitate și facilitățile impresionante. Iată 10 curiozități fascinante despre Burj Al Arab:

  1. Forma unică: Burj Al Arab are o formă distinctivă de vele de corabie și este construit pe o insulă artificială în largul coastei Dubaiului. Acest design inovator îl face să fie una dintre cele mai recunoscute clădiri din lume.
  2. Hotelul cu șapte stele: Burj Al Arab este considerat un hotel cu șapte stele, deși ratingul oficial al hotelurilor merge doar până la cinci stele. Acest titlu a fost acordat datorită standardelor excepționale de lux și serviciilor impecabile oferite oaspeților.
  3. Suveranitatea în aer: Pentru a crea iluzia că hotelul “plutește” deasupra apei, insula artificială pe care este construită Burj Al Arab a fost modelată pentru a imita o vele de corabie în mișcare.
  4. Aur peste tot: Interiorul hotelului abundă în aur și decoruri opulente. Oaspeții pot admira, printre altele, o cască uriașă de apă acoperită cu foițe de aur de 24 de carate.
  5. Restaurante subacvatice: Hotelul are două restaurante subacvatice, Al Mahara și Nathan Outlaw at Al Mahara, unde oaspeții se pot bucura de delicioase preparate culinare înconjurați de vedere la viața marină din Oceanul Indian.
  6. Transportul regal: Burj Al Arab oferă oaspeților săi transfer cu elicopterul de la aeroport către hotel. Acest serviciu de lux adaugă o notă regală experienței de călătorie.
  7. Cel mai înalt teren de tenis: Hotelul deține cel mai înalt teren de tenis din lume, situat la o înălțime de 211 metri deasupra nivelului mării, pe acoperișul clădirii.
  8. Suitele superbe: Hotelul are numai suite de lux, iar cea mai mare dintre ele, Royal Suite, ocupă întregul etaj de deasupra hotelului și se întinde pe o suprafață de peste 780 de metri pătrați.
  9. Servicii personalizate: Burj Al Arab oferă oaspeților săi un nivel excepțional de servicii personalizate, inclusiv concierge personal 24/7, pentru a se asigura că fiecare nevoie este îndeplinită.
  10. Piscina înaltă: Piscina hotelului, situată la o înălțime de 150 de metri deasupra nivelului mării, oferă o priveliște panoramică uimitoare asupra orașului Dubai și a Golfului Persic.

Burj Al Arab rămâne un simbol al luxului și al ospitalității deosebite din Dubai. Cu un design impresionant, servicii impecabile și facilități extraordinare, acest hotel unic în lume oferă o experiență de neuitat pentru toți cei care îl vizitează.

Burj Al Arab

10 Curiozități Uimitoare despre Burj Al Arab