Acum cateva zile prietenul meu Valentin a plecat in Emiratele Arabe Unite pentru a lucra ca barman [ bartender ], iar eu credeam ca spune povesti cand imi povestea despre visul sau. Este adevarat ca nu a reusit sa-si gaseasca postul de barman in Dubai, acolo unde el ar fi vrut, insa evident ceea ce a reusit ma impresionat. Imi povestea despre munca sa, despre faptul ca este o meserie cautata, iar eu mustaceam. Azi nu mai privesc cu superficialitate aceasta meserie, 2000 de dolari pe luna mi se pare un salariu onorabil pentru meseria de barman in Emiratele Arabe Unite.

Barman in Emiratele Arabe Unite

Ca la oricare angajare in Dubai sau in Emiratele Arabe Unite se pune accent pe profesionalism si pe cunaosterea limbii engleze. Iar prietenul meu Valentin era un barman de exceptie, chiar daca in Romania era platit cu minimul pe economie, iar la limba engleza statea bine, deci dupa doua luni de incercari, un reprezentatnt al hotelului de 5 stele a venit la interviu, iar Valentin este azi in Emiratele Arabe Unite.

Am stat si m-am informat, iar spre surprinderea mea in tari precum Emiratele Arabe Unite, Kuweit si Qatar meseria de barman este foarte apreciata. Ar mai trebui sa stiti ca exista si sansa de a fi platiti mai slabut, dar bacsisul barmanului sa fie de zece ori mai mare decat salariul. Voi decideti ce alegeti, dar in cazul in care vi se asigura casa si masa, ar trebui sa acceptati, mai ales ca dupa un an, cand expira contractul, puteti sa va cautati alt loc de munca, mai avantajos.

Nu confundati meseria de barman [ bartender ] cu cea de ospatar [ waiters/waitresses ], difera evident si munca pe care o faceti si salariul. Vom reveni cu detalii direct de la Valentin, ca sa stiti de la sursa cum este viata in Emiratele Arabe Unite.

Barman in Emirate

Barman in Emiratele Arabe Unite – EUA