Pentru multa lume in epoca moderna, tara in care s-a nascut nu mai joaca un rol atat de important. O persoana activa cu cunostinte si abilitati nu trebuie neaparat aă fie de acord cu un loc de munca prost platit in propria sa tara. Se pot cauta optiuni mai atractive in strainatate. De mult timp, tarile de frunte in ceea ce priveste numarul de migranti pentru locuri de munca erau tarile dezvoltate europene si Statele Unite ale Americii. Anume aici tindeau sa ajunga in cautarea unei vieti mai bune, lucrand cu salarii decente multi dintre cetatenii tarilor sarace. Cei mai multi dintre ei isi doreau sa ramana definitiv in tara viselor lor, fara a vrea sa se intoarca in patria lor. Atat Europa, cat si Statele Unite ale Americii au oferit multor straini oportunitatea de a obtine cetatenia tarii lor, pana cand situatia a inceput sa ajunga in directia incalcarii drepturilor locuitorilor locali. Acest lucru este evident mai ales in cazul tarilor europene care sufera de crize economice, de acte teroriste etc.

De mult timp, Europa si Statele Unite au incetat sa mai fie obiectul unei atentii sporite a migrantilor fortei de munca, deoarece un nou jucator a aparut pe arena: Emiratele Arabe Unite. Astazi aceasta tara, sau mai degraba, una dintre regiunile sale – Dubai – este foarte populara printre cei care doresc sa-si schimbe locul de resedinta. Dubaiul este cu adevarat o regiune universala, deoarece atat intreprinzatorii, cat si lucratorii migranti se pot realiza aici. Numarul strainilor care doresc sa emigreze in Dubai este atat de mare incat astazi raportul dintre migranti si locali este destul de neobisnuit: 80-85% cu 20-15%. Si exista motive pentru acest lucru, deoarece Dubaiul are multe avantaje fata de alte regiuni si poate oferi migrantilor multe beneficii. Desi, desigur, este cel mai dezvoltat dintre emiratele din Emiratele Arabe Unite, Dubaiul are si unele neajunsuri. Am pregatit pentru dumneavoastra mai multe articole cu avantajele si neajunsurile orasului Dubai pentru imigranti.

Sa incepem cu avantajele Dubaiului pentru migranti!

Dubaiul are multe avantaje. Lista poate varia in functie de scopul pentru care va mutati in EAU, dar principalele avantaje raman neschimbate si pentru antreprenori si pentru cei angajati in munca, chiar si pentru vanatorii de imobile de elita – in general, pentru toate categoriile de migranti.

O multime de oportunitati oferite.

De regula, atunci cand alegeti o tara pentru resedinta permanenta, strainul stie deja ce doreste: conditii favorabile pentru a face afaceri, venituri ridicate, locuri de munca, oportunitatea de a locui intr-o tara bogata si sigura, acces la proprietati bune si accesibile etc.
Emiratele Arabe Unite – este unic in aceasta privinta, deoarece ofera migrantilor posibilitati aproape nelimitate pentru o viata confortabila in aceasta tara, si ca antreprenor si ca lucrator angajat, si ca posibilitatea de a te bucura de viata ca un om bogat, care a investit bani in imobiliare locale. Toate aceste trei metode va vor permite sa traiti in Dubai timp de cel putin doi ani, bucurandu-va de standardul inalt de viata si de securitatea din aceasta regiune, de accesul pe tot parcursul anului la odihna pe plaja si multe altele. Dupa ce primiti o viza de rezidenta, obtineti drepturi aproape egale cu cetatenii si, daca respectati legislatia Emiratelor Arabe Unite, puteti trai aici mai multe decenii.

EAU

Avantajele si dezavantajele vieții in Dubai