Incepand de acum trei sau patru ani foarte multi moldoveni au ajuns in Dubai sau in Emiratele Arabe Unite, in mod legal. Acestia au ajuns in Dubai fie dupa ce au primit un loc de munca, fie pentru ca au obtinut o viza turistica. Indiferent de modul in care au ajuns cetatenii din Republica Moldova in Dubai, de multe ori se izbesc de probleme ce pot fi rezolvate doar la Ambasada Republicii Moldova, care din pacate nu exista in Dubai. Nici varianta inversa nu exista, Ambasadorul  Emiratelor Arabe Unite in Republica Moldova fiind la Bucuresti, in Romania.

Ce documente sunt necesare moldovenilor pentru a intra in EAU

Desi pentru cetatenii romani nu se mai cere viza in Emiratele Arabe Unite, deci di in Dubai, pentru cetatenii moldoveni este nevoie de viza. Actele necesare pentru cetatenii din Republica Moldova pentru perfectarea vizei in Dubai sunt:

1. Copia scanata a pasaportului (valabil cel putin 3 luni de la intoarcere)
2. O fotografie color scanata, de marimea celei din pasaport 3,5×4,5 (marimea: nu mai mare de 40 KB, tip fisier: JPG)
3. Date personale pentru completarea formularului de viza
4. Biletul de avion

Iata mai jos si comunicatul Ambasadei Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti cu privire la necesitatea vizei pentru cetatenii romani – este stiut ca multi dintre moldoveni au dubla cetatenie – care vor sa mearga la Dubai in excursie. Mentionam ca nu est eacelasi regim pentru a muci in EAU.

Cetatenii Romani posesori de pasapoarte turistice , pot intra pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite fara viza si fara sa plateasca nicio taxa aferenta. Stampila de intrare se aplica la sosirea pe teritoriul EAU cu dreptul de sedere pe o perioada de 30 de zile. Se poate prelungii dreptul de sedere cu inca 30 de zile o singura data contra cost (500 Dhs) si trebuie sa contactati departamentul de emigari din EAU pentru acest lucru. Pasaportul normal trebuie sa aiba o valabilitate de inca 6 luni de la data intrarii in EAU (conditie obligatorie).

Ambasada Moldovei in Dubai